söndag 25 november 2007

Besiktning




Så i torsdags var det dax för besiktningen av huset. Erik, vår kvalitetsansvarige, två gubbar från Mjöbäcksvillan och en besiktningsman gjorde det hela. Resultatet blev 15 anmärkningar av olika karaktärer. I nästa vecka får vi protokollet och därmed också besked vad Mjöbäcksvillan måste åtgärda. Vi känner att vi har haft lite problem under vägen och att det finns en del att åtgärda, men att reslutatet av huset kommer bli riktigt bra i slutändan. Nycklarna till huset fick vi i samband med besiktningen.



Igår satte vi i simsbelysningen på framsidan av huset. Dels för att det skulle se trevligare ut men också för grannarnas skull att det inte skulle vara så mörkt på gatan och att det är praktiskt när vi ska greja där ute på kvällarna framöver. Vi har tidigare köpt lite andra armaturer med 35 watts lampor i, belysningen är jättebra i dem men det kostar förskräckligt massa pengar att ha de tända, så i simsen satte vi lågenergilampor. De var 9 watt i dem vilket innebär att vi kan ha tänt alla 5 lamporna till samma pris som den andra i stort sätt. Jag har varit lite anti energilampor eftersom jag tyckt att de har lite kallt blåaktigt ljus men dessa var riktigt bra, det var nästan på gränsen att de lös för starkt faktiskt. Får nog bli såna i de andra armaturerna med=)





Kanske inte den bästa bilden men i alla fall en aning om hur det ser ut=)


Sen har vi städat ur garaget idag, Mjöbäcksvillan har ju tagit bort ställningen runt huset och de ska komma och hämta lite material som blivit kvar. Lars (snickaren som ska hjälpa oss framöver) kom förbi och gav oss lite råd hur vi komma igång med bygget. Vi börjar med projektet på allvar i veckan.

Kramar

Inga kommentarer: