torsdag 1 november 2007

Det senaste...

...som hänt är att vi i lördags samlade ihop skräp och bar in fönster och dörrar som låg på gårdsplanen. Vi visste nämligen att det skulle börja regna under söndagen så det kändes bra att få det mesta under tak.

I söndags skulle jag och Erik tillsammans med Andreas och Malin på Hem och villa-mässan i Gbg. En timma innan vi skulle åka fick Erik för sig att han var tvungen att åka ut till huset för att se att pappen på taket låg kvar. En halvtimma senare ringer han och säger att han inte följer med till mässan eftersom stora delar av pappen hade blåst av huset.



Fasen alltså, man blir trött och förbannad. Jag fick åka ner ensam till mässan och Erik och Bengt (Eriks pappa) lagade pappen så gott det gick. Först på eftermiddagen kunde han åka ner till mässan. På söndagkväll både regna och blåste det.

På Måndag morgon hade Mjöbäcksvillan fått reda på problemen med huset och ringde upp snickarna. De fick lägga om pappen. Dessutom skickade de ut två kontrollanter som under onsdagen var ute och tittade till bygget. Mjöbäcksvillan tog problemen på allvar och tog i med hårdhandskarna med en gång. Vi tackar dem innerligt för detta.

Nu hoppas och tror vi att vi kommit på rätt spår igen. Pappen är lagt i dubbla lager och ordentligt fastsatt med pappspik. Precis som det skulle vara från början helt enkelt. Efter detta har vi kanske inte fullt förtroende för snickarna men det verkar som åtgärderna gav effekt i alla fall, vi har läget under kontroll så nu känns det bra igen. Puh!

Erik trampa förresten på en spik i tisdagskväll när vi var inne i huset. Det var mörkt och han hade otur. Som tur var gick den inte hela vägen igenom foten men det gjorde fasligt ont och lär vara ömt ett par veckor till=(

Här kommer lite bilder som jag tog idag på huset när jag var ute!

Detta ser man från entrédörren!

De bärande väggarna har blivit gipsade

Det förhöjda vägglivet har också blivit gipsat på ena sidan huset

Vårat och grannens hus, de flyttar in om drygt en vecka=)



Baksidan huset
På lördag ska vi ut och städa undan igen, det blir massa skräp på ett bygge. Kanske plocka upp en och annan spik oxå;)

Inga kommentarer: